Продукти:
1 яйце
1/2 чаша нарязан спанак (пресен или замразен ще свърши работа)
1/3 чаша мляко
1/3 чаша настъргано сирене чедър
1 резен варен бекон (по желание)
сол и черен пипер на вкус
Това е перфектната сутрешна вариация на киш: семпла, лека и без тесто. Въпреки това, привлекателната консистенция и аромат на сиренето остават, така че това ястие определено си заслужава да му се обърне внимание.
Приготвяне:
Ако използвате пресен спанак, поставете го в чаша с 2 супени лъжици вода. Покрийте с хартия и сложете в микровълновата на висока температура за една минута, след това извадете и отцедете старателно. Ако използвате замразен спанак, уверете се, че е напълно размразен и отцеден, преди да го добавите в чашата (излишната вода ще превърне киша в каша). Разбийте яйцето в чашата със спанака и добавете млякото, сиренето, бекона (ако го използвате в ястието си), сол и черен пипер. Разбъркайте старателно, покрийте с хартия и гответе в микровълновата на висока степен за 3 минути или до пълна готовност.