Преминете към основното съдържание

Печена круша с шоколад

Топи се в устата...

Продукти (за 4 порции):

Четири зрели круши (първо обелете, нарежете наполовина и отстранете сърцевините);

40 г овесени ядки;

80 г ситно смлени лешници;

Една чаена лъжичка смляна канела;

Две супени лъжици кокосово масло;

Половин чаена лъжичка смляно индийско орехче;

50 г черен шоколад (съдържание на какао най-малко 70 процента);

100 г сирене маскарпоне;

Половин чаена лъжичка течна ванилия.

Приготвяне:

В купа смесете овесените ядки, лешниците, канелата и кокосовото масло. Оставете малко количество от овесените ядки и лешниците за поръсване.

Поставете крушите, индийското орехче и половин чаша вода в тенджера и нагласете котлона на среден огън. Покрийте с капак и оставете крушите да се варят за 10-15 минути.

След това прехвърлете крушите в тава за печене и ги поръсете с натрошения шоколад. Смесете останалите овесените ядки и лешниците като ги смелите в блендер и разпределете сместа върху шоколада.

Печете крушите в предварително загрята на 180°C фурна за 10-15 минути.

Докато крушите са във фурната разбийте леко маскарпонето с ванилията.

Сервирайте готовите круши с лъжица ванилово маскарпоне като топинг.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser