С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 модела обувки на ток, които са удобни почти колкото маратонките

Константин Стойнов • 26.03.2019

Наясно съм с нарастващата сила на маратонките, които дефилират дори с творения на висшата мода. Но дали тази истерия на е прекалена?

Manish Arora
Manish Arora © ImaxTree

Жените и техните обувки! Това е една съвсем различна вселена, която не признава никаква логика, ама съвсем никаква. Представителките на нежната половина от човечеството, са в състояние да се лишат от много неща или да направят неща, за които и не са си и помисляли, само да притежават онзи чифт обувки, в който са се влюбили.

Нима не вярвате?

Какво ли би ви казала Кари Брадшоу или някоя от нейните „посестрими“ по темата? Факт е, че през последните години маратонките гордо вирят носове, застанали редом до обувките с ток в гардероба. Но дали манията по маратонките и тяхното прословуто удобство не е силно митологизирана?

Според няколко дами около мен комфорта при обувките се свежда най-вече до правилната извивка на подметката и добрия баланс, а не до това дали са маратонки или с ток. Склонен съм да се съглася, защото и аз съм имал случай, в който точно маратонки, са изморявали ужасно краката ми. Едва ли някоя от вас може да отрече, че не притежава поне един чифт обувки на ток.


НАЙ-СМЕЛИТЕ ОБУВКИ ПО ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ


Видовото разнообразие в колекциите, пролет-лято, на модели които добавят няколко сантиметра върху ръста ви, е толкова голямо, че няма как да не откриете подходящите за вас обувки, удобни почти колкото спортните модели. Убеден съм, че нещата опират до елементарна физика и няколко прости правила!

  • Извивката на обувките да приляга добре на свода ви.
  • Видът на токчето, тънко или дебело, да съответства на вашата стойка – да не губите баланс.
  • Независимо от марката, изберете модел от материя, която плътно обхваща крака, без да се впива в него.
  • Избирайте дишащи материи, така намалявате вероятността от подуване на стъпалата – усещане за дискомфорт и дори болка.
  • Никога не правете компромис и да купувате модел, който не е вашият точен номер.
  • Намерете вашата височина и модел ток. Не слагайте всички разновидности под един знаменател.

Една жена на токчета привлича повече погледи от тази в маратонки, при 90% от случаите.

Обувките на ток съперници на маратонките по удобство, за пролет-лято 2019 г.

Назад Напред

 


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE