С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Феминизъм на почит в колекцията на Dior за есен-зима 2019-2020 г.

Константин Стойнов • 27.02.2019

Мария Грация Кюри се вдъхновява от стила на Teddy Girl

Феминизъм на почит в колекцията на Dior за есен-зима 2019-2020 г.
 © ImaxTree

Британската субкултура от 50-те, в която жените са облечени в сака, палта, вратовръзки, мъжки панталони и дори бастуни. Този образ на феминизма през онези години се трансформира от креативния директор на Dior в дълги плисирани поли, панталони с права кройка, класически якета... в дълбоко е черно, ярко зелено и сигнално червено, без да са пропуснати карето и флоралните мотиви.

Ревюто се проведе в Музея на Роден в Париж, а творческата посока на Мария Грация не спря само до тениските с надпис Sisterhood Is Global, което всъщност е заглавието на сборник на есета на Робин Морган от 1984 г.

Цялата сценография беше създадена от снимки на италианската художничка Бианка Пучиарели Мена, известна с псевдонима си Томазо Бинг. На тях голи жени са в пози наподобяващи букви, дали това не е азбучна транслация на езика на феминизма?

Езикът на феминизма в колекцията на Dior есен-зима 2019-2020 г.

Назад Напред


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE