С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Gucci, Dior и Louis Vuitton забраниха прекалено слаби и млади модели

Кристиан Пижов • 07.09.2017

В навечерието на старта на седмицата на модата в Ню Йорк, две от най-големите модни френски компании подписаха харта, забраняваща използването на прекалено слаби манекенки и такива на възраст под 16 години

Gucci, Dior и Louis Vuitton забраниха прекалено слаби и млади модели

Преди броени дни модните империи LVMH и Kering направиха поредна крачка към борбата с анорексията и непълнолетното експоатиране на модели в модни ревюта и фото сесии.

Компаниите подсписаха харта, с която забраняват използването на модели под 16 години и такива, които са прекалено слаби и отговарящи на размер 32 при жените и 42 при мъжете.

Новият правилник ще забранява наемането на модели, които са под тези критерии, което е поредна стъпка към преодояването на модните концерни към използването на твърде слаби модели.

Размер 32 остава в миналото


Новият еталон за красота: силни вместо слаби 


Един от членовете на борда на директорите на LVMH, Антоан Арно споделя, че много хора не са знаели за съществуването нна размер 32. Въпреки това, някои модни дизайнери основали колекциите си именно на тази мярка.

"С тази практика вече е свършено. Колекциите на нашите брандове ще започват от 34 размер, съобразно новоприетата харта", заяви Арно.

Припомняме ви, че още през 2015 година във Франция бе приет закон, забраняващ използването на болезнено слаби манекенки в модната индустрия. Най-тежките санкжии са затвор, или глоби, достигаюи 75 000 евро.  

Звездните наследници в модата

Назад Напред


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE