С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

La Mer... Райе, море и мода

Тереза Восканян • 05.06.2019

Студенти от Варненски свободен университет представиха концептуална модна колекция "La Mer" на фона на града и морето

La Mer... Райе, море и мода
 © Пейо Пеев

Малко след като световните величия показаха круизните си колекции, бъдещите дизайнери от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненския свободен университет представиха своите смели творби събрани в обща колекция - "La Mer". 

Идеята и концепцията на ревюто бе зададено на студентите в началото на семестъра от модния стилист и преподавател във ВСУ - Станимира Янакиева. Под нейното креативно ръководство младите дизайнери създадоха 40 визии от шифонени и памучни материи в бяло, синьо и червено. 

© Пейо Пеев

Учебното дефиле бе представено по залез слънце на фона на сините вълни и морския град.

Гостите на ревюто бяха посрещнати от курсанти на Варненското висше военноморско училище. Джазова музика допълваше към атмосферата и ретро естетиката на визиите, в които момичетата от ALIA models дефилираха.

Косите на моделите бяха стилизирани от ученици от Професионалната гимнаизия по текстил и моден дизайн във Варна с луксозните продукти на Mi amante. 

Студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата"
Студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" © Пейо Пеев

Традиционно, в края на ревюто излязоха и самите дизайнери. Младите таланти бяха посрещнати с аполодисменти за успешния им концептуален проект. 

"Удоволствието да създадеш "La Mer" и да бъдеш част от такова преживяване е невероятно. Безкрайни благодарности на ВСУ "Черноризец Храбър", че ми предоставиха възможността и пълната свобода да реализирам това ревю по начина, по-който си го представях. Като студент, който е завършил този университет за мен беше чест да покажа, че всеки един от студентите има също тази възможност, стига да има желанието да се развива в тази насока. Разбира се, това нямаше как да се случи без всеки един, който взе участие в проекта. За мен беше удоволствие да работя с доказни професионалисти като доц. Капка Манасиева, която подкрепи целия проект с безупречна всеотдайност и перфекциониъм и Албена Свещарова, която отговаряше за модната визия", сподели пред ELLE България Станимира Янакиева. 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE