С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Новата колекция на Comme des Garcons пролет-лято 2018: Фантазия в реалността

Кристиан Пижов • 04.10.2017

Модните скулптури на Comme des Garcons продължават да очароват със своята фантастичност, а Рей Кавакубо - да буди интерес към мистериозните образи в колекциите си

Новата колекция на Comme des Garcons пролет-лято 2018: Фантазия в реалността
 © IMaxTree

Рей Кавакубо показа истинска музейна експозиция, фантазийна и неприспособима към ежедневието, точно такива каквито сме свикнали да виждаме по време на шоутата на Comme des Garcons.

Разбира се, още през март 2018 в магазините на марката ще се появят опростени и по-жизнени варианти на дрехите. Но засега ентусиазирано гледаме как десетки метра плат са сгънати в драперии и къдри, сложни форми и конструкции и зашеметяващо майсторство с пачуърк и воали, които дизайнерът обедини под една обща тема - израз на човешката фантазия и детските спомени във времена на мрак, тъмнина и страх.

В колекцията се отличиха имплементиращи дигитални принтове, от които пролича заимстване от Джузепе Арчимболдо - италиански художник, творил през средата на 16 век, ставайки известен със своите сюрреалистични картини на плодове и зеленчуци.

Може да разгледайте всички 16 творения на японския дизайнер, като посетите галерията от снимки:

Comme des Garcons SS18

Назад Напред


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE