Преминете към основното съдържание

Париж: Maison Margiela HC есен-зима 2015

Той успя: Галиано се върна и разказа модна приказка
Maison Margiela haute couture FW 15/16
Maison Margiela haute couture FW 15/16 © ImaxTree

Беше време, когато Галиано впечатляваше с пищни и помпозни силуети с много бляскава екстравагантност в излъчването им. Но за дебюта си на подиума на висшата мода като криейтив директор на модна къща Maison Margiela той изостави всякаква помпозност. Колекцията за сезон есен-зима 2015, която Галиано показа в Париж, демонстрира съвършен синхрон между ума му на дизайнер и концепцията на Margiela. В основата на линията са експерименталните тъкани, които трансформират и най-баналния силует, като го превръщат в нещо изключително и красиво.

Триизмерни бродерии върху грубо зебло, висящи топчета, кадифени панталони, груби пояси – Галиано омилостивява суровата страна на модата. Акцент в колекцията са драпериите и контролираният обем. Да, признаваме, че има театралност в нея, но отново на подиума видяхме една модна приказка, която ни пренася в света на непредсказуемото. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser