Преминете към основното съдържание

Париж: Ulyana Sergeenko HC есен-зима 2015

Руската модна икона показва образа на обедняла, но горда аристократка
Ulyana Sergeenko HC есен-зима 2015
Ulyana Sergeenko HC есен-зима 2015 © ImaxTree

Този сезон е специален за дизайнерката Уляна Сергеенко: тя представи колекцията на едноименнат си марка за първи път официално като част от програмата на Седмицата на висшата мода в Париж. А на подиума критиците видяха своеобразен израз на кризата в Русия.

Една от следените от фотографите it girl по време на седмиците на модата в световните столици, Уляна се превръща и в един от любимите дизайнери на голяма част от звездите в Холивуд. Този сезон колекцията й пресъздава стила от комунистическия режим, когато повечето хора живели в т. нар. комуналки с шумни съседи и една баня на , а цял етаж апартаменти разполагали с една баня. Именно от това време е и героинята в есенно-зимната колекция висша мода на Уляна Сергеенко. Една нова „скромност“ демонстрира модната й къща – сдържани цветове, обеми и декоративни елементи. Но тази скромност може да бъде наречена такава само ако я сравним с визията на предишните й колекции. Отново забелязваме полупрозрачните тъкани, цветя, пух, пайети, пищни ръкави и белези на красивия живот.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser