С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Последното представление на Мария Грация Кюри за Valentino

14.07.2016

Истински Шекспирови страсти на подиума

Последното представление на Мария Грация Кюри за Valentino
 © ImaxTree

Креативният директор на Valentino Мария Грация Кюри официално напуска модната къща. Това стана известно преди дни. Последната колекция на италианския моден бранд бе посветена на Шекспир и бе закрита от Мария Грация Кюри и Пиерпаоло Пачоли.

През 2008 година двамата бяха назначени за творчески директори на Valentino, като за тези 8 години те превърнаха марката в романтичен, лиричен и поетичен моден бранд. Във всяка колекция присъстваха ярки препратки към балета, изкуството и фолклора, към културата на различни страни и континенти. Те посветиха колекции на Африка, Русия, Франция, и разбира се – историята, културата и изкуството на Италия. Последната колекция на Пиерпаоло и Мария Грация за Valentino посветиха на Шекспир (преди няколко месеца бе отбелязана 400-годишнината от смъртта на английския драматург и поет).

Пиерпаоло Пичоли и Мария Гарция Кюри
Пиерпаоло Пичоли и Мария Гарция Кюри

Valentino Haute Couture AW16

Назад Напред

Автор Люба Вангелова


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE