С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Позитивен заряд в носталгични цветове

Ирена Божилова • 21.02.2018

Промяната можеше да се усети във въздуха: Лондонската модна седмица бе видимо преминала на нова вълна.

Faustine Steinmetz
Faustine Steinmetz © Ирена Божилова

Зареден със смело позитивни инициативи, Британския Моден Съюз показа защо Лондон е важна спирка в световния моден календар : това е единственият град, чиято велика мисия е да твори традиции за едно по-добро бъдеще.

Фокусът през 67-мото издание на London Fashion Week бе върху учредената платформа за Позитивна Мода.

mm6
mm6 © Ирена Божилова

Тя промотира и помага за решаването на глобални проблематични теми от модната индустрия, а именно дискриминация и използването на екологично нечисти и нецелесъобразени продуктивни процеси.

Дизайнерите, които гордо показваха своя стикер за Позитивна Мода бяха много: от нежни аксесоари с ‘чисти’ камъни, очила които ‘садят дървета’ до дрехи и чанти, чийто произход е сертифициран от официалните екологични учреждения на Европеския Съюз. 

Позитивното чувство, също така, бе въплътено и в колекциите на множество дизайнери, които използваха подиума за платформа на своето бъдещо виждане, представено през призмата на недалечното им минало. 

London Fashion Week: Позитивен заряд в носталгични цветове

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE