С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Шах и мат от Dior Haute Couture 2018

Кристиан Пижов • 23.01.2018

Освен, че даде старт на седмицата на висшата мода в Париж, по всичко личи, че с последната си колекция Мария Грация Кюри е уцелила правилната формула, за да кажем смело, че успехът ѝ е гарантиран

Шах и мат от Dior Haute Couture 2018
 © IMaxTree

Дните на мъжката седмица на модата в Париж се изнизаха неусетно, а веднага след тях, без да имат време да си поемат и дъх, почитателите на модата упяха да бъдат смаяни от новата haute couture колекция на легендарния френски брад Dior. 

© IMaxTree

Само няколко сезона след като компанията се сдоби с нов дизайнер, в лицето на Мария Грация Кюри, смело може да твърдим, че креативната италианка се е сляла с Dior и същевременно с това му е дала щипка от нейният стил и иновативност. 

© IMaxTree

Под художественото направление на Мария Грация Кюри, надписите и лозунгите по дрехите се превърнаха в опорна точка в колекциите на Dior. 

По време на първото ѝ ревю, Кюри представи колекцията, която мина под лозунга: “We Should All Be Feminists”, следвана от ризата за пролетта на 2018 г. “Why Are There No Great Woman Artists?".

© IMaxTree

На днешното шоу Кюри представи първите си, а може би и първите създавани някога, котюрни лозунгови татуировки.

Дизайнерката бе решила имено тези татуировки да присъстват по моделите, като огърлици. Посланията бяха извадки от писанията на Андре Бретън - основателят на сюреалистичното движение и автор на сюрреалистичния манифест. "В началото не е въпрос на разбиране, а на любов" - потърсете един връх, носен под шампанско.

Други казваха: "L'amour est toujours deviant vous. Aimes! "-" Любовта винаги е пред вас. Любов! "- и" L'imaginaire est qui tendo à devenir réel "-" Въображаемото е това, което има тенденция да стане реално ".

© IMaxTree


Думите на Бретон съвпаднаха добре и с цялостната тема на колекцията, която беше вдъхновена от работата на колегите му сюрреалист Леонор Фини, като привлече сюрреалистични мотиви и отпечатъци. 

© IMaxTree


В крайна сметка, разбира се, няма да се отрече красотата и топлината на дрехите на Кюри. Очаквайте скоро тези рокли да се разходят по червения килим.
 

Dior HC R18

Назад Напред


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE