С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Българската дизайнерка Евгения Попова покорява модния свят на Азия

20.07.2018

Младият талант представи своята колекция облека от световна класа, създадени в България

Българската дизайнерка Евгения Попова покорява модния свят на Азия

Брандът на младия български дизайнер Евгения Попова е избран да бъде част от един от най-големите инвестиционни проекти в сферата на модната индустрия в Азия. Новосъздадена дигитална платформа (YMYX), с централа в Шанхай, както и физически магазини, ще предлага селектирани модни колекции на дизайнери от цял свят, както за крайния потребител, така и за големи магазинни мрежи. Селекцията от дизайнери, които ще бъдат част от проекта, продължава около 2 години, като в нея влизат над 150 творци от цяла Европа. Във финалната фаза от подборът са определени близо 30 бранда, които ще работят с екипи от азиатската модна индустрия и съвместно с тях ще развиват своите креативни концепции.

Дизайнерката Евгения Попова на представянето на едноименния си бранд
Дизайнерката Евгения Попова на представянето на едноименния си бранд

Проектът „Посока. Движение. Следа.“ на бранда EVGENIA Popova бе официално представен на специално събитие, с участието на дизайнерката и нейния екип, което се проведе с подкрепата на „Vogue Vision by Митко Дамов“.

Брандът EVGENIA Popova е създаден през 2013 г. в Лондон, когато Евгения решава да следва соята мечта и да тръгне по този не лек път на твореца. През януари 2014 г. тя създава своето ателие в България и премества бизнеса си в София. Дизайнерката прави своят първи дебют в Париж, което става по време на модното шоу Who’s next.

Първата колекция на марката е много добре приета и печели своите първи международни клиенти. Колекциите на Евгения Попова привличат интереса на клиенти от цял свят, сред които Кувейт, Ливан, ХонгКонг, Италия, Тайван, Бахрейн, Египет, Русия и Китай.

Всеки сезон брандът представя своите колекции на Парижката седмица на модата.

Дизайнерът подбира своите доставчици и партньори изключително прецизно, което гарантира изключително високото качество на колекциите. Материите се изработват в Италия и Швейцария, цветните принтове и дизайни в Холандия, а производството на самите облекла се случва в ателието на Евгения в София.

През 2017 г., съвместно с дизайнерското студио Claudia Doms, Евгения създава нов проект OCCI, който представлява креативна комбинация от иновативни методи приложени в дизайна и в изработката на дрехата – съвременни принт технологии в комбинация с майсторска ръчна изработка и материи от най-високо качество.

OCCI предлага на млади творци да работят с Евгения и нейния екип, като заедно вдъхват живот на съвместни идеи. Проектът дава възможност на творците да наблюдават и изследват спецификите в поведението и третирането на различни материи и разширява техните творчески умения в областта на дизайна.

Лабораторията създава нови таланти, като им дава възможност да покажат своето креативно виждане чрез идеи, които да бъдат развити в реални колекции. Идеята на проекта е OCCI съвместно с млади творци да презентират своите колекции в Париж и Азия.

„Новото бизнес начинание Азия - EVGENIA Popova ще даде нова перспектива и хоризонти за развитие на марката. Изпълнени сме с много положителни емоции, но осъзнаваме, че поемаме голяма отговорност. Готови сме да работим упорито, за да успеем да докажем своя професионализъм, както и да утвърдим и развием успешно EVGENIA Popova на азиатския пазар.“, коментира дизайнерката по време на представянето на новата си колекция.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE