С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Burberry планира да откаже изцяло пластмасата до 2025 година

Тереза Восканян • 15.03.2019

Марката вече е престанала да ламинира опаковките си и скоро ще замени закачалките в своите бутици с техните екологични алтернативи

Burberry планира да откаже изцяло пластмасата до 2025 година
 © Burrbery

Burberry планира да спре да използва пластмасови опаковки за своите продукти до 2025 година, докладва фондацията на Елън Макартър.

Всички материали, които британската марка използва за опаковане, ще бъдат подходящи за рециклиране, повторна употреба и компостиране. В момента в Burberry са спрели ламинирането, което позволява да се откажат 29 тона пластмаса. До края на тази година марката ще замени пластмасовите закачалки в своите бутици с еко-връзки, а другите ще се пратят за рециклиране.


BURBERRY ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГОРИ НЕПРОДАДЕНИТЕ СИ ДРЕХИ


Припомняме, че през септември 2018 г. изпълнителният директор на Burberry Марко Гобетти обяви, че марката е отказала да използва естествената кожа в колекциите си, а в края на октомври марката се присъедини към инициативата New Plastics Economy Global Commitment, чиято цел е да се бори ефективно с пластмасовото замърсяване на Земята.

#INSTA green: еко профилите, които трябва да следвате

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE