С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Джон Галиано - гениално талантлив, луд и объркан

Кристиан Пижов • 29.05.2017

Креативният директор на Maison Margiela не се е отърсил от събитията в миналото си и продължава да търси себе си

Джон Галиано
Джон Галиано © Getty

Неотдавна в интервю за Business Of Fashion Джон Галиано разказа пред журналисти, че в модната къща Margiela се чувства по-свободен, отколкото в Dior.

В пристъп на откровеност дизайнерът заяви, че все още не работи на пълни обороти, но вече е готов да се завърне с пълни сили в бизнеса. Изглежда трагичната ситуация, в която бе замесен Галиано, все още го държи здраво.

Кети Пери с рокля, изработена специално за МET Gala 2017 от великия Джон Галиано.
Кети Пери с рокля, изработена специално за МET Gala 2017 от великия Джон Галиано. © Getty

Трябва да признаем, че колекцията, която създаде Галиано за Maison Margiela не предизвика бурни реакции нито в критиците, нито във феновете на модата.

Получил картбланш от самия Мартин Маржела, дизайнерът очевидно все още е скован в изразителността си. Галиано коментира: „Разбирам психологията на Мартин и я използвам като отправна точка.“ Все още обаче не е ясно в какво направление е отправил поверената му марка.

„Бих искал да работя повече в моите собствени условия, днес това не е толкова досадно, както беше преди време“, казва дизайнерът като визира 2000 година, когато създаваше 32 колекции годишно.

Поклониците на Галиано все още не разбират какво иска да каже той и какво прави. Дизайнерът скромно предупреждава: „Не работя с пълни сили в Maison Margiela."

Maison Margiela Artisanal spring 2017 collection

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE