С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

GUCCI вече е изцяло въглеродно неутрален

Тереза Восканян • 13.09.2019

Италианският бранд, начело с Алесандро Микеле, е най-природосъобразната модна къща досега

GUCCI вече е изцяло въглеродно неутрален
 © Gucci

GUCCI СЕ ГРИЖИ ЗА БЪДЕЩЕТО НИ


През август държавните глави на Г-7 подписаха споразумение за съвместни действия за борбата с изменението на климата от няколко големи модни компании и марки, включително Kering, който е собственик на Gucci. Сега изпълнителният директор на италианската къща Марко Бицари обяви, че шоуто на новата колекция на марката по време на Седмицата на модата в Милано ще бъде напълно въглеродо неутрално.


ИСТОРИЯТА ЗАД "NEVER MARRY A MITFORD" ПУЛОВЕРА НА GUCCI


Бицари обясни, че Gucci компенсира всички въглеродни емисии, свързани с шоуто, от транспортирането и настаняването на хиляди гости и деветстотин служители на марката, включително тези, участващи в шоуто, до използването на рециклирана дървесина за детайлите и поканите, сертифицирани от Съвета за управление на горите. Това ще направи Gucci първата модна къща, която отговаря на стандарта ISO 20121 за организиране на събития, пригодени за устойчиво развитие.


GUCCI ОТКРИ САЛОН ЗА ЛИТЕРАТУРА И ИЗКУСТВО В НЮ ЙОРК


Gucci също планира да направи цялата си верига за доставки на въглеродо неутрална до края на септември и да компенсира всички парникови газове, свързани с производството на марката.

Новите герои за есен-зима 2019-2020 г. на Gucci

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE