С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Изкуствен интелект създаде колекция за Tommy Hilfiger

Тереза Восканян • 16.01.2018

Компютърът вече има няколко предложения за бранда

Изкуствен интелект създаде колекция за Tommy Hilfiger
 © Tommy Hilfiger

По информация на Fashion Network модният бранд Tommy Hilfiger е влязъл в партньорство с IBM и нюйоркския Fashion Institute of Technology (FIT). Заедно те разработват пилотен проект "Reimagine Retail" - изкуствен интелект, който може да създаде колекция вместо дизайнера.

"Искахме да предоставим на следващото поколение нови възможности и умения, да създадем информиран източник на вдъхновение с изкуствен интелект", казва Ейвъри Бейкър, директор на марката на Tommy Hilfiger.

© FIT

Проектът е осъществен от студенти от FIT, които събраха архивни изображения от шоутата на американския бранд и визии от каталози. С помощта на IBM студентите добавиха тези данни към програмата за изкуствен интелект. Машината създаде нови цветове, модели и форми на дрехи, които ще отговарят на визията на марката. Създадените тоалети ще се използват в следващата колекция на Hilfiger. 

Шоуто на TOMMY HILFIGER в Калифорния

Назад Напред


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE