С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Kering разработва проследяващо памучно влакно за своите марки

Тереза Восканян • 18.10.2018

Иновацията ще позволи на компанията да направи важна крачка към устойчивото развитие

Kering разработва проследяващо памучно влакно за своите марки
 © iStock

Модната група Kering, която притежава Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen и много други модни марки, започва партньорство с италианската текстилна компания Albini Group. Като част от сътрудничеството те ще създадат напълно проследими влакна от органичен памук. Всички марки на Kering ще го използват в своите колекции. Проследимостта на влакното ще позволи да се уточни неговия произход, както и да се разбере при какви условия се е отглеждала суровината и как е била преработена, за да се създаде тъканта. Това ще направи производството на дрехите по-екологосъобразно и ще бъде важна стъпка за компанията за устойчивото развитие.

В допълнение към групата Albini, американското предприятие Supima, което произвежда влакна от органичен памук (използвано например от Uniqlo), ще участва в проекта, а Oritain е автор на технологията за проследяване на произхода на суровините.

Припомняме, че в началото на тази седмица друг моден гигант - MANGO, сподели за създаването на нова колекция от рециклирана вълна и изцяло естествени материи.

Устойчива мода с MANGO COMMITTED

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE