С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Lanvin е с нов собственик

Тереза Восканян • 13.02.2018

В модната къща ще се инвестират нови 100 милиона евро

Lanvin е с нов собственик
 © getty

Китайската компания Fosun International придоби френската марка Lanvin.

Fosun ще инвестира 100 милиона евро в развитието на парижкия бранд. Китайската компания успя да прескочи компанията Катар Майоола - инвеститорът на Valentino и Balmain. Според WWD, през 2016 г. продажбите на Lanvin са спаднали с 23% (18.3 милиона евро), а през 2017 г. с 30% (27 милиона евро).


ПРОДАЖБИТЕ НА LANVIN ПАДНАХА С 30%


Поради липса на средства вместо дефиле, модната къща ще покаже новата си колекция чрез презентация, предвидена за 28 февруари в Париж. По решение на съда Lanvin трябва да плати повече от 10 милиона евро на бившия си творчески директор на марката Албер Елбаз. Дизайнерът напусна марката през 2015 г. и подаде молба за изплащане на санкциите за уволнение преди изтичането на договора. В края на декември 2017 г. Lanvin и Елбаз постигнаха споразумение.


ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ФРЕНСКИ МОДНИ КОМПАНИИ Е ПРЕД ФАЛИТ


В отворено писмо относно оттеглянето си Елбаз пише: "Пожелавам на къщата на Lanvin бъдеще, което заслужава сред френските луксозни марки. Надявам се, че тя ще намери визията в бизнеса, от която се нуждае за правилното си развитие."

Официалната сделка между Lanvin и Fosun International ще бъде сключена между 12 и 19 февруари 2018 година.

Lanvin, есен-зима 2017/2018

Назад Напред


В новия брой

Емилия Кларк, кралицата на Холивуд, на корицата на сп. ELLE