С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Мъжете - източник на вдъхновение за Габриел Шанел

Тереза Восканян • 17.10.2019

Нов филм от визуално красивата поредица „Inside Chanel“

Мъжете - източник на вдъхновение за Габриел Шанел
 © YouTube / CHANEL

Видеопоредицата „Inside Chanel“ вдига завесата на тайнствения свят на френската модна къща. Новият епизод в тази история е за мъжествеността като източник на вдъхновение в дизайните на великата Габриел Шанел.

Всички срещи и познанства с важни мъже през целия ѝ живот са служели на Мадмоазел като безкраен източник на вдъхновение - в колекциите си тя постоянно побеждава противопоставянето на мъжките и женските принципи. От тук дават своите корени всичките основни понятия, с които тълкуваме класическия стил на Chanel - костюми с безупречна кройка, ватирана кожа, чанти през рамо. Последните два елемента са извлечени от света на конната езда, в който Габриел Шанел е въвлечена благодарение на Етиен Балзан.

8 факта за живота на Коко Шанел

Назад Напред

Великият херцог Дмитрий Павлович я запознава със славянската култура, а парфюмеристът Ърнест Бо вдъхновява Коко да създаде Шанел № 5.

Небрежният шик, с който херцогът на Уестминстър носи туид, полага новите граници на изтънченост и скритата страна на лукса.

Благодарение на артисти като Игор Стравински,Пабло Пикасо, Сергей Диагилев, Жан Кокто, Салвадор Дали и Пиер Реверди Габриел Шанел оставя прекрасни спомени, на които постоянно разчита в работата си. Но основните източници на вдъхновение за нея винаги са били нейните собствени идеи, свободата ѝ да живее и да се движи напред, рамо до рамо с мъжете... или без тях.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE