С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-богатите модни магнати за 2017

Кристиан Пижов • 19.12.2017

Въпреки че модната индустрия е в криза, все още имена на модни магнати, които попадат дори и в списъците на най-богатите личности на планетата

Собственикът на гиганта Inditex Амансио Ортега Гаона
Собственикът на гиганта Inditex Амансио Ортега Гаона © Getty

Тежки времена настъпиха за модната индустрия през изминалата 2017 година. В дни, когато Armani намалява модните си линии до 3, а име като Lanvin се чуди как да се задържи на повърхността, изданието за мода Fashion United направи класация за най-богатите хора в модния бизнес. 

Може би се досещате кои са първенците?

Ето, че за поредна година на челна позиция застава собственикът на гиганта Inditex, Амансио Ортега Гаона. Притежателят на едни от най-известните масови брандове за мода Zara, Bershka и Massimo Dutti притежава богатство, оценяващо се на 71 милиарда долара. Освен, че е най-богатият моден магнат в момента, Ортега попада и в класацията на Forbs за най-богатите хора на планетата. 

Президентът на LVMH Бернар Арно
Президентът на LVMH Бернар Арно © Getty

След Амансио, в челната петица попадат имената на президентът на LVMH Бернар Арно, който притежава 41,5 милиарда долара, следвани от семейство Бренникмайер ( собственици на немската верига C&A), ръководителят на Hermès Бертран Пюеш, както и основателят на Nike Фил Найт. 

Ален Вертхаймер - собственик на Chanel
Ален Вертхаймер - собственик на Chanel © Getty

По надолу в класацията присъстват имената на Ален Вертхаймер - собственик на френския моден гигант Chanel, главният акционер на H&M Стефан Персон и създателят на Uniqlo - Тадаши Янаи.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE