С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пет "OMG!" цитата от интервюто на Карл Лагерфелд за Numero

Тереза Восканян • 19.04.2018

Светът му е ядосан за думите, а на Кайзера на модата крайно не го вълнува това

Пет "OMG!" цитата от интервюто на Карл Лагерфелд за Numero
 © Karl Lagerfeld

Карл е Карл, а неговите думи не са просто "цитати на Карл Лагерфелд" те са Лагерфелдизми! Груби, безкомпромисни и, на моменти, крайни. 

В последното си интервю за Numero белокосият дизайнер отново забрави какво е това политкоректност и успя да докаже, че емпатията не му е силната страна на характера (разбира се, ако липсата на нещо може да се нарече така). 

Вижте кои са моментите от интервюто на Карл Лагерфелд, които ни накараха, докато четем, да възкликнем "OMG" на висок глас! 

Относно работата си в Chanel:

"Имам договор с Chanel да правя четири колекции на година - две pret-a-porte и две haut couture - но всъщност правя десет. Между едните и другите има пре-колекции, криузни колекции, и Métiers d’Art, да не говорим за Coco Snow - което, уверявам ви, не е капсулна колекция за пристрастени към кокаина, а линия за зимни спортове. А, да и Coco Beach - за плажни дрехи."

Относно другите дизайнери:

"Извинете, но миналата година загубих двама от своите най-добри врагове - Пиер Берже и другият - Азедин.  Азедин ме отвращаваше, а за погребението на Пиер моят цветар ме попита: "Искате ли да изпратим кактус?"

Относно Азедин Алая:

"Никога не съм казвал, че не е таланлив. Никога не съм го критикувал, дори когато в края на кариерата си правеше балетни пантофки за жертви на менопаузата."

Относно движението #MeToo: 

"Писна ми от него. Вече дори не ям свинско (във Франция движението е известно като #BalanceTonPorc). Това, което ме шокира най-много във всичкото са звездите, които след 20 години, си спомнят какво се е случило. Да не говорим за факта, че няма свидетели в прокуратурата. Което не значи, че понасям господин Уайнстийн. Имах проблем с него в amfAR (галерията amfAR се организира по време на филмовия фестивал в Кан с цел борбата срещу СПИН)."

Относно моделите: 

"Ако не искате да ви свалят панталоните, не ставайте модел! Станете монахиня. Винаги ще има място за вас в манастира. Те дори набират хора!"

 


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени