С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

#ЯмСтълбиЗаЗакуска: Един ден без асансьори

Тереза Восканян • 20.04.2018

Асансьори в цялата страна спират на 25 април

#ЯмСтълбиЗаЗакуска: Един ден без асансьори
 © iStock

Асансьори в цялата страната ще спрат на 25 април като част от международната инициатива Ден без асансьори No Elevators Day.

За четвърта поредна година каузата обединява у нас институции, компании, медии и обществени личности, за да бъде привлечено общественото внимание към темата за това колко важна за здравето е ежедневната физическа активност.

България продължава да е сред страните, чиито граждани не спортуват активно, макар че според скорошно изследване на Евробарометър физическата активност на българите расте.

През 2018 година Ден без асансьори търси своя участник № 500 000 в България, който ще стане български посланик на инициативата в кампанията NowWeMOVE, от която Ден без асансьори е част на европейско ниво.

Българският посланик ще бъде избран чрез жребий сред всички участници, използвали официалния хаштаг на Деня без асансьори в социалните мрежи: #ЯмСтълбиЗаЗакуска.

Асансьорите остават достъпни за хора с увреждания и за тези, които не желаят да се включат


В новия брой

Колко е лесно да бъдем щастливи през есента!