С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3 роли на Ким Катрал, в които едва я познахме

Петра Денчева • 06.03.2018

Снимани далеч преди „Сексът и градът“, те са извън шаблона, който култовият сериал ѝ наложи с образа на Саманта

Катрал и Ленърд Нимой в "Стар Трек VI"
Катрал и Ленърд Нимой в "Стар Трек VI" © IMDb/Kim Cattrall

6 сезона в 6 години – сериалът „Сексът и градът“ покори света още с появата си през 1998 г. и дори след финала си през 2004 г. продължава да ни държи в своя плен. Заради епизодите му и тяхната нестихваща слава вече ни е трудно да си представим която и да е от четирите му главни героини в различно амплоа от това на Кари, Шарлот, Миранда и... хипер сексуалната Саманта, разбира се.

Ким Катрал, която играе ролята на последната, обаче се е изявявала и на малкия, и на големия екран далеч преди появата си в сериала на HBO. Вижте нейните позабравени, но също толкова култови роли от времето, преди да полудеем по поредицата с четирите нюйоркчанки!

В „Полицейска академия“

Макар да участва само в първия от седемте филма на поредицата „Полицейска академия“, Катрал оставя завинаги следа в него като кадет Карън Томпсън в далечната 1984 г.

Като кадет Томпсън
Като кадет Томпсън © IMDb/Kim Cattrall

Пуснете си великата комедия за най-смотаните кадети, постъпвали някога в академията, които някак си успяват да я завършат, сблъсквайки се с различни престъпници и ситуации. И ще видите в много от кадрите младата Катрал. 61-годишната днес актриса тогава е била на 28 години.

Като лейтенант Валерис

Една от най-известните ѝ роли преди „Сексът и градът“, е тази на лейтенант Валерис в „Стар Трек VI: Неоткритата страна“. Катрал помага за развитието на героинята си, като си измисля сама прическата и дори името.

Ким измисля сама прическата на героинята си.
Ким измисля сама прическата на героинята си. © IMDb/Kim Cattrall

Към края на снимките актрисата позирала за фотограф на фона на филмовия декор, като не носела нищо друго, освен типичните за поредицата заострени уши. Щом разбрал за неофициалната сесия, колегата ѝ Ленърд Нимой (в ролята на Спок в сериала) унищожил лентата.

С Кърт Ръсел

Участието ѝ в приключенския екшън Джон Карпентър „Големи неприятности в Малък Китай“ я поставя на снимачната площадка рамо до рамо с Кърт Ръсел. Двамата са едни от малкото актьори в каста, които не са с азиатски произход. Тук вече красотата на 30-годишната Ким е разкрита в пълния ѝ блясък, а излъчването на героинята ѝ – Грейси Лоу, е далеч от нахаканата Саманта.

В ролята на Грейси Лоу
В ролята на Грейси Лоу © IMDb/Kim Cattrall

В онези времена актрисата е трябвало да съчетава снимките с играта си на сцена и напускала снимачната площадка в 16:30 ч. всеки ден, за да успява и с театралното си участие в „Три сестри“ на Чехов.

Сбогом, „Сексът и градът“!

„Беше ми трудно да обясня на шефовете ми във филма кой е Чехов, но филмовата ми кариера субсидираше театралната“, спомня си Катрал. „Ако играех само в театъра, щеше да се наложи да работя допълнително като сервитьорка, а не исках.“ И слава Богу!


                           СПИРАТ СНИМКИТЕ НА "СЕКСЪТ И ГРАДЪТ 3"


Иначе „Сексът и градът“ нямаше да е това, което е днес за милиони жени по света. Авторите на поредицата явно го осъзнават, след като обявиха, че без нея няма да снимат трета част на филма.

Вижте и други от по-неизвестните роли на Катрал:

Ролите на Ким Катрал, в които едва я познахме

Назад Напред


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени