С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Филмът за Дядо Добри ще се бори за „Оскар“

Тереза Восканян • 21.05.2019

Филмът е вдъхновяваща, истинска история за силната вяра и себеотдадеността

Филмът за Дядо Добри ще се бори за „Оскар“

Документалната лента „Тихият Ангел“ пожъна голям успех сред българските зрители. Филмът беше представен в дълга версия на премиера през декември в зала 1 на НДК, а съвсем скоро, в навечерието на Възкресение Христово, bTV излъчи и телевизионната версия на лентата.

„Тихият Ангел“ е разказ за живота и делото на Добре Добрев - известен сред хората като дядо Добри и разпознаваем от мнозина като: „Най-смиреният човек на света“ или „Светецът от Байлово“. Добре е надживял две световни войни, смените на политическите режими, както и страстите на новото време.

Неди Джон Крос и екипът му обявиха, че имат намерение да представят лентата на редица международни филмови фестивали, като крайната цел е номинация за „Оскар“ в категорията за документален филм. Toва може да се осъществи, само при условие, че филмът получи подкрепа за номинация и от българската държава.

Историята на дядо Добри е изключителна. Хората, които са имали щастието да се докоснат до него, са променили битието си завинаги. Неговият пример трябва да бъде споделен със света и именно това е амбицията на екипа.

Припомняме ви, че през декември миналата година „Тихият Ангел“ беше отличен като най-добър документален филм в рамките на „United Film Festival“ в Лос Анджелис.

Нови биографични книги

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE