С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ким Катрал става модерна баба!

Петра Денчева • 09.11.2018

Актрисата от „Сексът и градът“ отново играе в сериал за Ню Йорк. Но този път историята е мрачен трилър, вдъхновен от... „Червената шапчица“ и други детски приказки

Ким Катрал в "Разкажи ми приказка"
Ким Катрал в "Разкажи ми приказка" © HBO GO

Стряскащ модерен прочит на три класически детски приказки стартира този ноември по HBO GO. Новият сериал „Разкажи ми приказка“, базиран на сюжетните линии в „Червената шапчица“, „Трите прасенца“ и „Хензел и Гретел“, преекспонира по впечатляващ начин поуките в тях.

Ню Йорк, Ню Йорк

Част от каста на продукцията е и актрисата Ким Катрал, позната ни от епизодите на „Сексът и градът“. Най-смелата от екранното дамско каре отново е неотразима, макар и извън рамките на романтичната комедия.

В психотрилъра „Разкажи ми приказка“ Катрал влиза в образа на Колийн – невероятната и нетрадиционна баба на Червената шапчица (която тук се казва Кийла).

Ролите на Ким Катрал, в които едва я познахме

Назад Напред

Действието, както и при „Сексът и градът“, се развива в съвременен Ню Йорк. Само че в „Разкажи ми приказка“ го виждаме през интерпретацията на сценариста Кевин Уилямсън, познат ни със заглавия като „Писък“, „Знам какво направи миналото лято“ и „Дневниците на вампира“.

Как биха изглеждали приказките днес?

10-те епизода, базирани на най-популярните детски книжки, преплитат актуални за големия град теми, като любов, загуба, алчност, отмъщение и убийство.

Трите прасенца, например, са въоръжена банда крадци на бижута, които планират поредния си обир, за да може лидерът им – Еди (Пол Уесли от „Дневниците на вампира“), да поправи дома си. Но всичко става по-объркано и кърваво, отколкото са планирали...

Майсторското преливане на приказните сюжети се развива в 60-минутни епизоди, които ще ви оставят без дъх. Още първият дава заявка за качествен психотрилър – с гореща сцена между Червената шапчица и Големия лош вълк.

Първи пред екрана

Как героинята на Ким Катрал ще се изправи пред реалността, че е вече зряла жена, която трябва да защити внучката си? Гледайте „Разкажи ми приказка“, за да разберете!

Пилотният епизод е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO от 8 ноември. Вторият – от 9 ноември, а всеки следващ нов епизод ще излиза всеки следващ четвъртък. И така – чак до януари, когато тепърва предстои и телевизионната премиера на сериала.

Трилър прочит на детски приказки с Ким Катрал

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE