С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кино за пътешественици през август

29.07.2018

Програмата, заснета из различни краища на света, включва 4 ексклузивни прожекции

„С тук-тук из Етиопия“
„С тук-тук из Етиопия“

За поредна година „Кино за пътешественици“ ви кани на околосветско пътешествие, което стартира на 2 август и продължава до 12 август в салоните на Културен център G8 и Евро Синема.

Ексклузивно

4-те ексклузивни прожекции, включени в програмата тази година, са:

  • „На път през Сахара“ – представя екстремното приключение на двама британци, което стартира в Мароко, преминава през Западна Сахара и Мавритания и приключва в Сенегал.
  • „Изгубената камера: Непал“ – отразява ежедневието и традициите на хората от планинската държава.
  • „С тук-тук из Етиопия“ – следва група италианци, решили да опознаят едни от най-интересните племена населяващи африканския континент.
  • „Сама в Иран“ – показва пътешествието на една шведка, която решава да се изправи срещу предразсъдъците, които повечето европейци имат към Иран и да покаже колко топло е посрещната от местните.

"Сама в Иран"
"Сама в Иран"

От първо лице

Всеки един от четирите филма ще бъде прожектиран еднократно и ще бъде съпътстван с любопитна презентация, като Петя Кокудева ще сподели за своите преживявания в пустинята Сахара, Теодора Василева ще разкаже за своите срещи с племената в Етиопия, а Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще поговорят за пътуванията си из Иран и Непал.

„На път през Сахара“
„На път през Сахара“

„Кино за пътешественици“ ще покаже 19 заглавия, заснети из различни краища на света. С тях ще пътешествате както из любими дестинации, сред които Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш, така и из труднодостъпни места, като джунглата на Амазонка, населените с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.

Филми по действителен случай

Назад Напред


В новия брой

Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България