С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

От днес по кината тръгва „Воевода“

Люба Вангелова • 13.01.2017

Защо ни хваща за гърлото въздействащата история за българската воевода Румена?

От днес по кината тръгва „Воевода“

Само тийзърът обещава този български филм да е наистина различен български филм. Той разказва истинската история на Румена - майка, принудена да остави дете и дом и да оцелява в суровия мъжки свят на 19 век. Историята е създадена по спомени на очевидци и разказа "Румена войвода" от класика Николай Хайтов за истинската жена Румена! Подготовката на зрелищната продукцията от зародиша на идеята за филм до днес отнема на режисьора Зорница София повече от 7 години.

По време на представянето на лентата актьорите от филма бяха в хайдутски облекла и народни носии, имаше и гайдари, които потопиха всички присъстващи във времената, когато се случват събитията от филма.

„Румена е доста луда, доста дива жена. Има много любопитни спомени на очевидци за нея. Явно е била извън форматите, извън това, което се е считало за стандартно за жените поне в онова време”, коментира Зорница София за NOVA, която освен режисьор на филма е и в главната роля на Румена Воевода. Филмът е вълнуващ разказ за живота на буйната Румена, като ролята на малката момиче изпълнява дъщерята на Зорница София - Ники-Амрита. Валери Йорданов е в ролята на Стоян ковача, друго главно действащо лице и байрактар в четата на Румена Воевода.

Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.

Интервю със Зорница-София и дъщеря й Ники-Амрита може да четете в новия февруарски брой на ELLE, който ще бъде на пазара на 20 януари. В него освен, че ще узнаете коя е била жената, която първоначално е била предвидена от режисьорката за ролята на Румяна, ще научите и много за емоциите, съпътствали снимките и каква е следващата мечта на Зорница София. 


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE