С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо да гледаме новата драма с Марго Роби?

Тереза Восканян • 03.01.2018

И какво трябва да знаете за скандалния спортен конфликт на края на 90-те години

Защо да гледаме новата драма с Марго Роби?
 © getty

♦ Конфликтът започва между две американски фигуристки - Тони Хардинг и Нанси Кериган. Момичетата се състезават за място в американския отбор преди олимпиадата през 1994 г. в Лилехамер.

♦ На 6 януари 1994 г. приятелят на бившия съпруг на Хардинг е трябвало да разбие десния крак на Кериган по време на тренировка, но не намира момичето в съблекалните. Тогава той я последва в Детройт и там я удря с палка, няколко сантиметра над коляното. Той не успява да счупи крака на Нанси, но поради нараняването Кериган не успява да се състезава.

♦ Тоня Хардинг заема своето място в олимпийския отбор, но Кериган, която много бързо се възстаноява от травмата, също влиза в отбора. Малко по-късно Тоня си признава за деянието, но си задържа мястото в екипа, заплашвайки комисията със започването на един дълъг съдебен процес.

♦ Признанието на Хардинг е нещото, което скандализира и предизвика истинско възмущение в медиите. Излъчванията на кратките записи на Олимпиадата през 1994 г. се превръщат в една от най-популярните телевизионни програми в американската история.

♦ Съдбата, все пак, настига Тоня за нейното деяние и по време на излизането на леда връзките на кънките й се развързват.

В ролята на Тоня е Марго Роби, а бившият и съпруг играе Себастиян Стан.

Филмът "Аз, Тоня" е по кината в САЩ от декември месец и критиците го оценяват като достоен за Оскар.

 


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени