С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво представлява ефектът „Виктория Бекъм“?

Велина Василева • 02.05.2019

И как той може да се отрази на младостта на лицето ни

Какво представлява ефектът „Виктория Бекъм“?
 © GettyImages

Наричат ефектът „Виктория Бекъм“ и Resting Beach Face или Fashion спазъм. Това е онова каменно или вечно намръщено изражение, което често правим напълно неосъзнато. То обаче се отразява негативно не само на репутацията ни, но и на състоянието на кожата. 

Няма да забравя как веднъж по време на оперативка, без да искам, си направих селфи. От екрана на телефона ме гледаше стегнато безизразно лице, на което сякаш целият свят му беше крив. Истината е, че повечето от нас правят такива гримаси, без дори да го осъзнават. И така причиняват на лицето си дълбоки бръчки между веждите, назолабиални линии и още куп несъвършенства, които са видими дори и при най-младата кожа. В 90% от случаите обаче това изражение е напълно преодолимо и без намесата на инжекции или скалпел.

Най-новите серуми за пролетта

Назад Напред

Имате няколко варианта за действие, които е най-добре да комбинирате:

1. Гимнастиката за лице ще помогне мускулите да се отпуснат и да поддържат тонус.

2. Разбира се, използването на качествени козметични продукти също може да ви помогне да се отървете от онези назолабиални бръчки или бръчките пачи крак.

3. Но в постигането на успех е важна е емоцията. Гневът и негативните мисли променят лицето, тъй като при тях се изисква напрежение в почти всички мускули едновременно. А радостта е най-ненатоварващата емоция. Усмивката напряга само един мускул и дори бръчките от радост, т.нар. пачи крак, изглеждат симпатично. Така че практикувайте я често – за младо лице и млад дух.

От какво има нужда кожата ви?

Назад Напред

 


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE