С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Агнешки котлети с мед, портокал и нар

Десислава Найденова-Вичева • 05.05.2019

Една малко по-нетрадиционна рецепта за предстоящия празник

Агнешки котлети с мед, портокал и нар
 © istock

Необходими продукти

2 големи портокала
1/3 ч.ч. червено вино
1/4 ч.ч. несладък концентрат от нар
3 с.л. мед
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, нарязани на тънко
1 ч.л. сушен риган
16 малки агнешки котлета
1 ч.ч. зърна от нар
1/3 ч.ч. фино нарязани кубчета лук сорт Видалия
1/4 ч.ч. прясна мента, нарязана
1 1/2 ч.л. пресен лимонов сок

Начин на приготвяне

Единия портокал изстискайте, за да получите около 1/3 ч.ч. пресен сок. Разбийте сока в купа заедно с виното, концентрата от нар, 2 с.л. мед, зехтина, чесъна и ригана. Подредете котлетите в тава и ги залейте обилно с маринатата. Покрийте и оставете в хладилника да поеме за около 1-2 часа.

Комбинирайте зърната от нар с нарязания портокол, лук, мента, 1 с.л. мед и лимоновия сок. Оставете да се охлади и да се смесят вкусовете и ароматите.

Загрейте грил/барбекю или грилован тиган на средна степен. Извадете котлетите от маринатата и печете до готовност (3 минути на страна за средно изпечено).

Сервирайте изпечените котлети покрити с приготвената комбинация от нар, портокал, лук, мента, мед и лимонов сок.


В новия брой

Майли Сайръс на корицата на новия брой на ELLE