Преминете към основното съдържание

Ароматен коктейл с розе и рози

Вдигаме тост в името на отминалите топли месеци с любима напитка от лятото
© iStock

Необходими продукти

  • бутилка хубаво розе (по ваш избор)
  • сироп от роза
  • цвят от роза
  • 3-4 с. л. захар на кристали (за украсата)

ELLE съвет

Листенцата на розата имат силно парфюмиран вкус и са идеални не само за десерти и конфитюри, но и за напитки. Колкото по-тъмни, толкова по-изразени са ароматът и вкусът им.

Начин на приготвяне

Изсипете захарта в чиния и прокарайте резен лимон или мокър пръст по ръба на празните чаши. Обърнете ги с дъното нагоре и поставете намокрения ръб в чинията, като завъртите няколко пъти, за да полепне захарта. Отстранете бялата основа от цветовете, тъй като тя горчи, и използвайте само листенцата в налятите с розе чаши. За повече сладост добавете няколко капки сироп от рози или скреж от розов сорбе сладолед вместо лед. Добавете и сламки в подходяща разцветка за настроение.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser