Преминете към основното съдържание

Чесново черешово гаспачо

Още една невъзможно вкусна двойка си дава среща при плодовите супи
© iStock

Продукти:

  • 450 г череши (без костилките)
  • 2 чушки
  • 2 домата
  • 1 лимон
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук шалот
  • 1 с. л. зехтин
  • 1/2 връзка прясна мента
  • сол и черен пипер (на вкус)

Приготвяне:

Бланширайте доматите и ги почистете от люспите и семките. Нарежете на ситно всичко без лимона. Пасирайте заедно със зехтина. Изцедете лимона и добавете сока към черешовото гаспачо в блендера. Ако желаете повече сладост, заменете половината количество лимонов сок с такъв от портокал.

За още по-гладка смес, можете да минете гаспачото през сито, за да се справите с остатъците от черешовите люспи. Сервирайте, като гарнирате с мента и цели череши. По желание добавете и домашно изпечени чеснови крутони.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser