С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Десерти с летни плодове: Гранита с диня, джинджифил и лайм

Велина Василева • 20.08.2019

Разхлаждащо ледено удоволствие

Десерти с летни плодове: Гранита с диня, джинджифил и лайм
 © iStock

Необходими продукти

  • 1/4 ч. ч. свеж сок от лайм;
  • около 1 кг диня, нарязана на едри парчета и почистена от семките;
  • 1/2 ч. ч. захар;
  • кората на 1 лайм;
  • корен от джинджифил с дължина около 5 см, половината от който, нарязан на кръгчета, а останалата част – настъргана;
  • морска сол за украса.

Начин на приготвяне

Блендирайте сока от лайм и динята, прецедете готовата динена вода през гъста цедка, за да няма семки. Изсипете половината от динената вода в тенджера и добавете към нея захарта, кората от лайм и джинджифиловите кръгчета. Оставете да заври, докато се разтвори захарта, а лаймът и джинджифилът отпуснат соковете си. Махнете от котлона, за да се охлади. Добавете настъргания джинджифил към останалата динена вода, а щом сиропът се охлади, ги смесете, като предварително извадите джинджифиловите кръгчета. Изсипете готовата смес в купа, която можете да приберете във фризера, за да замръзне. На всеки 30 минути, натрошавайте сместа с вилица, за да разбивате ледените кристали и да ги запазите леки и нежни. Правете това в продължение на поне 2 часа. Сервирайте готовата гранита в елегантни чаши и поръсете с малко морска сол.

ELLE съвет

Преди да добавите захарта, опитайте динята, за да видите колко е сладка, и коригирайте количеството, ако се налага.

© iStock


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE