С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Френски ябълков тарт

Десислава Найденова-Вичева • 19.05.2019

Този уикенд сме на френска вълна

Френски ябълков тарт
 © istock

Необходими продукти

1 пакет многолистно тесто
1 1/2 голяма ябълка, обелена и нарязана на тънко
1 1/2 ч.л. лимонов сок
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. сладко от смокини

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте с хартия за печене тава с подходящ размер, след като леко я поръсите с брашно. Разстелете тестото в тавата и с помощта на вилица пробийте малки дупчици в него, за да може при печенето да поеме по-добре сока от ябълките. В купа смесете лимоновия сок и захарта. Потапяйте ябълковите резени един по един и ги подреждайте върху тестото в каквито форми искате, важно е само крайчетата им да се припокриват.

© istock

Печете за около 40 минути, докато краищата на ябълките и тестото започнат да покафеняват. Сокът от ябълките, който се изсипва от тарта, ще изгори бързо върху хартията – не се притеснявайте, това е нормално. След като извадите тарта от фурната, с помощта на шпатула го отделете веднага от тавата и го прехвърлете в чиния за сервиране. С помощта на сладкарска четка намажете тарта с конфитюра от смокини. Насладете му се, докато е още топъл.

Зодиите в кухнята

Назад Напред


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE