С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ягоди с балсамов сироп

Велина Василева • 05.10.2018

Нетрадиционен, но много вкусен десерт

Ягоди с балсамов сироп
 © iStock

Необходими продукти

  • 1 кг ягоди;
  • 1/3 ч.ч. балсамов оцет;
  • 2 с.л. мед;
  • дафинов лист;
  • щипка сол;
  • 1 ч.ч. маскарпоне;
  • ½ ч.ч. готварска сметана;
  • 1 с.л. захар;
  • ¼ ч.л. ванилия.

ПЛОДОВЕТЕ ИЛИ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ПО-ПОЛЕЗНИ?


Начин на приготвяне

 Оставете оцета, меда, дафиновия лист и щипка сол да врят на котлона за 4 минути или докато сместа не се сгъсти. Махнете дафиновия лист и оставете сиропът да се охлади. Разбийте маскарпонето, сметаната, захарта и ванилията до получаването на гладка смес. Овкусете ягодите с половината от балсамовия сироп. Сервирайте с крема от маскарпоне и останата част от балсамовия сироп.

© iStock


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът