С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Идеално за пикник: зеленчуково суши

VIRGINIE DOLATA И ALEXANDRA STEWART • 08.09.2018

Рецептата е от кулинарната книга "Силна храна за из път" на сестрата на Дутцен Крус - Ренс

Идеално за пикник: зеленчуково суши
 © ANNE TIMMER

Необходими продукти за около 10 парчета суши

  • 240 г кафяв ориз;
  • 30 мл сос тамари;
  • ½ чушка;
  • 1 почистено авокадо;
  • шепа свеж босилек;
  • 200 г моркови;
  • 4 листа нори;
  • 4 шепи кълнове;
  • 4 ч.л. сусам;
  • сол на вкус.

За суши дипа:

  • 2 с.л. домашна майонеза;
  • 2 ч.л. уасаби;
  • 1 с.л. лимонов сок.

СЕСТРАТА НА ДУТЦЕН КРУС, КОЯТО ИЗДАВА КУЛИНАРНИ КНИГИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ


Начин на приготвяне

Измийте добре ориза в гевгир и го оставете да се отцеди за 10 минути. След това го изсипете в 300 мл вряща вода, като следвате указанията на опаковката. Уверете се, че оризът е сготвен и течността е изцяло абсорбирана. Ако оризът все още не е готов, а течността почти се е изпарила, добавете малко топла вода. След като оризът е готов, добавете тамарито и оставете да се охлади напълно. Можете да ускорите процеса, като разбърквате. Измийте зеленчуците, нарежете чушката, моркова и авокадото на тънки ленти, накълцайте и босилека. Сложете ¼ от сместа върху листо нори, като го разпределите равномерно, но оставите 4-5 см от края без ориз. Сложете чушките, авокадото и моркова по цялата ширина на листа. Добавете малко босилек, кълнове, сусам и сол върху зеленчуците. Завийте стегнато с ръка или с помощта на бамбукова подложка за суши. Намокрете края на листа нори и натиснете добре, за да го „залепите“. С много остър нож, нарежете на парчета. Прехвърлете с кутия и повторете цялата процедура и с останалите съставки. Суши соса направете като разбъркате всички съставки добре. Сервирайте заедно, а съхранявайте най-много два дни в хладилник.

Време за приготвяне: 1 ½ ч.


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион