С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Карамелизиран ананас

Петра Денчева • 30.08.2017

Нова порция грил изкушения, този път – вегетариански, при това – сладки!

Карамелизиран ананас
 © iStock

Продукти:

  • ананас (почистен и нарязан)
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 4-5 с. л. кафява захар
  • листа мента (за украса)

Приготвяне:

Ананасът е много подходящ за грил, тъй като при печене не губи формата си. Същото важи и за ябълките и крушите. Карамелизирането се получава по-лесно в грил тиган, но скарата на барбекюто ще придаде незаменим опушен вкус.

Преди печенето накиснете резените ананас в купа с вода и лъжица лимонов сок, за да се хидратират и да запазят цвета си при печене. Докато киснат, почистете скарата с памучен тампон, напоен с олио. Наредете резените върху грила, поръсете със захар (или по желание – мед) и обръщайте често, за да не обгорят.

Когато се покрият с тънък карамелен слой, са готови за сервиране.

© iStock


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион