С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кестеновите бисквити на Клод Моне

Десислава Найденова-Вичева • 06.10.2019

Предлагаме ви рецептата, трансформирана за мъфини

Кестеновите бисквити на Клод Моне
 © iStock

Днес споделяме с вас една рецепта, която ние самите нямаме търпение да пробваме. Адаптирана е от изданието Monet’s Table: The Cooking Journals of Claude Monet (Simon & Schuster, 1990). Въпреки че там се споменава кой е любимият сладкиш на великия импресионист (т.нар. зелена торта с крем от шам фъстък), ние се спираме на кестеновите бисквити, тъй като те са доста подходящи за това време от годината.

La Maison Bleue на Клод Моне

Назад Напред

Предлагаме ви рецептата, трансформирана за мъфини.

Необходимите продукти

1/2 чаша несолено масло
1 чаша неподсладено пюре от кестени
3/4 чаша захар
3 яйца, жълтъци и белтъци разделени

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло и брашно малки формички за мъфини. Разтопете маслото на слаб огън. Разбъркайте в кестеновото пюре, захарта и жълтъците. Разбийте белтъците, докато сместа образува твърд връх, и ги прибавете към другата смес. Разпределете по формичките и печете за около 20 минути или докато клечка за зъби излиза суха. Извадете от фурната и поръсете с пудра захар по желание.

© iStock


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE