С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Класика в предястията: гаспачо

Велина Василева • 17.09.2018

Хубавите домати вече са на свършване, затова ги използвайте, за да си направите любимата студена супа

Класика в предястията: гаспачо
 © iStock

Необходими продукти

  • 1 краставица, на която предварително сте махнали семките, но не сте обелили;
  • 2 бр. почистени червени чушки;
  • 4 бр. домати;
  • глава червен лук;
  • 3 счукани скилидки чесън;
  • 3 ч.ч. доматен сок;
  • ¼ ч.ч. бял винен оцет;
  • ¼ ч.ч. зехтин;
  • ½ с.л. сол;
  • 1 ч.л. черен пипер.

ГАСПАЧО С ЯГОДИ


Начин на приготвяне

Нарежете на едри кубчета краставицата, чушките, доматите и лука. Сложете всеки зеленчук в чопър и наситнете, но не прекалено. След това смесете всички зеленчуци в голяма купа, добавете чесъна, доматения сок, оцета, зехтина, солта и пипера. Разбъркайте добре и охладете преди да сервирате, но имайте предвид, че колкото повече стои, толкова по-вкусно става.

© iStock


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион