С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Круши с шафран

Велина Василева • 31.03.2019

Необичаен, но много вкусен десерт

Круши с шафран
 © iStock

Необходими продукти

  • 4 зрели круши;
  • 0.5 л вино;
  • 2 пакетчета ванилова захар;
  • 4 щипки млян шафран;
  • 4 с. л. лимонов сок.

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера излейте виното, захарта, шафрана и лимоновия сок и ги оставете да заврат. Почистете крушите и ги задушете за 30 минути в получения сироп, след което ги оставете да се напоят в сиропа за 2-3 часа.

© iStock


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE