С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Лесно е! Да направим брускети като истински шеф

Мария Георгиева • 23.06.2018

Рецептата за брускети с маринован лефер, босилек и салати ни дава шеф Жак Роланси от Ница

Брускети с маринован лефер, босилек и салати от шеф Жак Роланси
Брускети с маринован лефер, босилек и салати от шеф Жак Роланси

Ница е град, който се гордее с превъзходната си кухня. Неслучайно една от най-популярните салати във Франция, а и в цяла Европа, носи името на града.

В столицата на Френската Ривиера се срещаме с шеф Жак Роланси, за да ни разведе из един от най-големите местни пазари за плодове, зеленчуци, подправки и риба – Liberation market, а след това да ни демонстрира колко е лесно приготвянето на брускети с маринован лефер, босилек и салати. Асистира му местната кулинарна блогърка Ан Сале, по-известна като Mikuy (mikuy.fr).

Шеф Жак Роланси от Ница
Шеф Жак Роланси от Ница

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ (за 4 порции)

  • 200 г маринован лефер
  • 100 г морска сол
  • 10 мл винен оцет

За пестото:

  • 1 скилидка чесън
  • 30 г босилек
  • 30 г кедрови ядки
  • 30 г настърган пармезан
  • 10 мл зехтин

За салатата:

  • 1 тиквичка
  • 1 стрък зелен лук
  • 50 г маруля
  • 30 г босилек
  • настърган пармезан

За брускетите:

  • 4 филийки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 домат
  • 20 черни маслини
  • ¼ лимон 
  • зехтин
  • пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рибата: Почистете я, отстранете костите, поръсете филетата с морска сол и оставете 10 мин. След това мариновайте в оцета за още 10 мин. Отцедете ги и ги оставете в хладилника.

Пестото: обелете чесъна, накъсайте листата на босилека и миксирайте всичко в блендера.

Съставките, с които в блендера ще направите пестото
Съставките, с които в блендера ще направите пестото

Салатата: обелете тиквичката и я нарежете на тънки ленти. Зеления лук нарежете на кръгчета. Измийте марулята и босилека и направете салатен микс.

Брускетите: Намажете филийките със зехтин и ги препечете на тостера. Натъркайте ги със скилидката чесън и след това с домата. Нарежете черните маслини на кръгчета. Настържете кората на лимона.

СЕРВИРАНЕ

В единия край на всяка чиния направете по един кръг от тънък резен от тиквичка, в който да поставите салатен микс. До него украсете с линия от песто.

В кръгчето от резена тиквичка остава само да се сложи салатата
В кръгчето от резена тиквичка остава само да се сложи салатата

В другия край сложете филийка хляб, полейте с песто, отгоре сложете филе от риба, маслинови кръгчета, лук, лимонени стърготини и пармезан.

Шеф Жак Роланси и Ан Сале демонстрират резултата
Шеф Жак Роланси и Ан Сале демонстрират резултата


В новия брой

Модел NATALYA DARAGAN, продуцент NATALIE PIRMANN, стайлинг NATASHA GORKAYA, грим и коса YANA NOVIKOVA