Преминете към основното съдържание

Мини бургери от гъби

Кой каза, че бургерите са в калорични питки от хляб и че са непременно в размер XL?!
© iStock

Необходими продукти:

  • 500 г гъби
  • 150 г бекон
  • 250 г крема сирене
  • 1/2 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • щипка черен пипер
  • щипка сол
  • 200 г кашкавал

Как да ги направите:

Измийте и почистете гъбите от пънчетата им. Нарежете пънчетата на ситно и ги смесете с нарязания на кубчета бекон (ако не е пушен, го запържете), крема сиренето, наситнените лук и чесън и подправете на вкус. Напълнете гъбите с плънката и покрийте отгоре с по парченце кашкавал. Печете на слаб огън - във фурна, или - ако ползвате барбекю, поставете алуминиево фолио между скарата и гъбите, за да не прегорят. Сервирайте върху канапе от лимонена трева или друга свежа подправка и по желание гарнирайте с барбекю сос.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser