Необходими продукти:
- 500 г гъби
- 150 г бекон
- 250 г крема сирене
- 1/2 глава лук
- 1 скилидка чесън
- щипка черен пипер
- щипка сол
- 200 г кашкавал
Как да ги направите:
Измийте и почистете гъбите от пънчетата им. Нарежете пънчетата на ситно и ги смесете с нарязания на кубчета бекон (ако не е пушен, го запържете), крема сиренето, наситнените лук и чесън и подправете на вкус. Напълнете гъбите с плънката и покрийте отгоре с по парченце кашкавал. Печете на слаб огън - във фурна, или - ако ползвате барбекю, поставете алуминиево фолио между скарата и гъбите, за да не прегорят. Сервирайте върху канапе от лимонена трева или друга свежа подправка и по желание гарнирайте с барбекю сос.