С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Миниатюрни рибни кюфтенца

26.01.2015

Спор няма - малките кюфтенца са наслада и за небцето, и за очите

Миниатюрни рибни кюфтенца
Миниатюрни рибни кюфтенца © Shutterstock

Продукти: 600 филе от бяла риба, 3 стръка магданоз, 3 стръка пресен кориандър, ½ ч. л. куркума, 2 щипки кимион, сокът на половин лимон, галета. За соса: 1 малка глава лук (балучка), 1 скилидка чесън, 1 връзка пресен кориандър, 2 с. л. зехтин, 400 г белени домати, 2 с. л. доматен концентрат, 1 ч. л. червен пипер, 1 ч. л. кимион, 1 щипка черен пипер.

Приготвяне: За соса нарежете много ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина. Добавете нарязаните домати, доматения концентрат, кимиона, червения пипер, нарязания ситно кориандър, черния пипер, щипка сол и чаша вода. Покрийте съда и варете на слаб огън. Нарежете рибата и магданоза на ситно, добавете куркумата, кимиона, лимоновия сок и щипка сол и разбъркайте добре. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в галета. Запечете ги в тава за 20 минути на 18 градуса, залети със съвсем малко зехтин. Сервирайте с гарнитура от зелени зеленчуци (зелен фасул, броколи...), предварително сварени в доматения сос или с кус-кус.

Идея: Рибните кюфтенца могат да се задушат и директно в доматения сос. В този случай обаче няма да имат хрупкава коричка.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE