Преминете към основното съдържание

Морски дарове с шафран

Това ястие е комплимент към всяко изискано меню
© iStock

Необходими продукти

  • 1 кг миди;
  • 500 г големи скариди;
  • 500 г други морски продукти по избор;
  • 2 щипки смлян шафран.

За соса:

  • 1 жълтък;
  • 1/2 ч. л. горчица;
  • 200 мл зехтин;
  • 1 с. л. лимонов сок;
  • скилидка чесън;
  • 4 щипки млян шафран.

Начин на приготвяне

Измийте мидите, сложете ги в тенджера с вода, добавете шафрана и оставете на слаб огън за 5 минути, докато не започнат да се отварят. Оставете ги да се охладят. Пригответе соса, като с миксер разбиете горчицата, шафрана и яйчения жълтък, посолете, разбъркайте и оставете да почине за 5 минути. След това започнете бавно да добавяте зехтина, като продължавате да бъркате. Прибавете лимоновия сок и пресованата скилидка чесън. Сервирайте морските дарове заедно със соса.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser