Необходими продукти
- 1 кг миди;
- 500 г големи скариди;
- 500 г други морски продукти по избор;
- 2 щипки смлян шафран.
За соса:
- 1 жълтък;
- 1/2 ч. л. горчица;
- 200 мл зехтин;
- 1 с. л. лимонов сок;
- скилидка чесън;
- 4 щипки млян шафран.
Начин на приготвяне
Измийте мидите, сложете ги в тенджера с вода, добавете шафрана и оставете на слаб огън за 5 минути, докато не започнат да се отварят. Оставете ги да се охладят. Пригответе соса, като с миксер разбиете горчицата, шафрана и яйчения жълтък, посолете, разбъркайте и оставете да почине за 5 минути. След това започнете бавно да добавяте зехтина, като продължавате да бъркате. Прибавете лимоновия сок и пресованата скилидка чесън. Сервирайте морските дарове заедно със соса.