С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Мъфини с кафе по рецепта на Ренс Крус

VIRGINIE DOLATA И ALEXANDRA STEWART • 30.08.2018

Сестрата на Дутцен Крус представя рецепта, с която да подсладите сутрините си

Мъфини с кафе по рецепта на Ренс Крус
 © ANNE TIMMER

Необходими продукти за 6 мъфина

  • 3 с.л. семена от чия;
  • 200 г фурми без костилка
  • 100 мл еспресо;
  • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок;
  • 1 с.л. меко кокосово масло плюс още малко за помазване на формата за мъфини;
  • 140 г пълнозърнесто брашно или друго по ваш избор;
  • 2 ч.л. сода;
  • 1 ч.л. канела;
  • 2 щипки ванилия;
  • щипка сол.

СЕСТРАТА НА ДУТЦЕН КРУС, КОЯТО ИЗДАВА КУЛИНАРНИ КНИГИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ


Начин на приготвяне

 Загрейте фурната на 180 градуса. Накиснете семената от чия в 150 мл вода. Блендирайте фурмите в робота, докато станат на мека паста, след което в голяма купа я смесете със семената от чия, еспресото, лимоновия сок и кокосовото масло. Добавете сухите съставки и разбърквайте, докато не получите гъсто тесто. Подмажете формата за мъфини с кокосовото масло, вътре сложете хартия за печене и с помощта на лъжица напълнете всяка от формичките с тесто. Печете за около 40 минути, но имайте предвид, че тези мъфини няма да се надигнат много, тъй като тестото е по-плътно. Това обаче не ги прави по-малко вкусни. Съхранявайте ги не повече от седмица в кутия за храна.

Време за приготвяне: 20 мин. ● Време за печене: 40 минути

 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE