С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Нашето коледно меню: коктейлът

Велина Василева • 19.12.2018

Червеното вино е задължително, а коктейлът "Бяло коледно мохито" е силно препоръчителен

Нашето коледно меню: коктейлът
 © iStock

Продукти за 6 коктейла

  • 1 ч. ч. сок от лайм;
  • 1/4 ч. ч свежи листа мента плюс още за декорация;
  • 1/4 ч. ч. захар;
  • 1/2 ч. ч. бял ром;
  • между 1/4 и 1/2 ч. ч. кокосов ром, според вашите предпочитания;
  • 1 ч. ч. кокосово мляко;
  • газирана вода;
  • зърна нар или червена боровинка за украса.

Начин на приготвяне

В кана смесете лимоновия сок, захарта и ментовите листа. Бъркайте, докато ментата не започне да се разпадна. Блендирайте кокосовото мляко, белия и кокосовия ром на пулс функция до получаването на гладка смес. Изсипете в каната и разбъркайте добре, след което приберете в хладилник, за да се охлади. Преди да сервирате, сложете лед във всяка чаша и я напълнете наполовина с мохито. Допълнете с газирана вода, а за украса можете да сложите още мента и зърна от нар или червена боровинка.

© iStock

Коктейли по хороскоп

Назад Напред


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени