С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Нашето коледно меню: основновното ястие

Велина Василева • 17.12.2018

С печени пъдпъдъци с брюкселско зеле и моркови ще избягате елегантно от традиционната пуйка

Нашето коледно меню: основновното ястие
 © iStock

Необходими продукти

  • 2 по-големи пъдпъдъка;
  • 250 г брюкселско зеле, нарязано на ситно;
  • 2 моркова, обелени, разрязани наполовина по дължина и след това на полукръгове;
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно;
  • 2 глави шалот, нарязани на ситно;
  • 200 г масло;
  • 2 ч. ч. пилешки бульон;
  • сол и пипер на вкус.

Начин на приготвяне

Леко запържете лука и чесъна в маслото, прибавете морковите и подправете. В същото време загрейте голям съд, в който сте изсипали малко олио. Поръсете пъдпъдъците с много сол и ги запечатайте на огъня, докато придобият златиста коричка. Пъхнете пилетата в предварително загряна на 200 градуса фурна и ги оставете да се запекат за около 10 минути. Междувременно към лука и морковите прибавете и брюкселското зеле, голяма бучка масло и подправете на вкус. Когато пъдпъдъците са готови, изведете ги от тавата и ги оставете да починат. Деглазирайте съда, в който сте пекли пилетата, с бульона и лъжичка масло и редуцирайте до получаване на сос. Преди да сервирате, залейте с него пъдпъдъците и сервирайте с морковите и брюкселското зеле като гарнитура.

© iStock


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът