С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Неделен брънч: Най-хрупкавите домашно приготвени гофрети

Десислава Найденова-Вичева • 12.05.2019

Перфектната закуска за уикенда

Неделен брънч: Най-хрупкавите домашно приготвени гофрети
 © istock

Необходими продукти

2 1/4 ч.ч. брашно
1 с.л. бакпулвер
3 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
2 големи яйца с разделени белтъци и жълтъци
1/2 ч.ч. зехтин
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне

Включете гофретника и напръскайте със спрей за готвене. В голяма купа смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер, захар, сол и канела. В средна купа разбийте белтъците с ръчен миксер, докато се образува твърд връх. В отделна купа смесете жълтъците, зехтина, млякото и ваниловия екстракт. Добавете сместа с жълтъците към сухите съставки и разбъркайте добре. Добавете и разбитите белтъци. Вече можете да пристъпите към гофретника.

Сервирайте гофретите с добавка по желание (пресни плодове или сладко, кленов сироп или мед, сладолед, сметана, шоколад).

ХОРАТА, КОИТО ЗАКУСВАТ, СА ЖИЗНЕРАДОСТНИ


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион