С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ньоки с тиква, салвия и пармезан

Десислава Найденова-Вичева • 13.10.2019

Днес пробвайте нещо по-различно

Ньоки с тиква, салвия и пармезан
 © iStock

Необходимите продукти

400 г тиква, обелена, почистена от семките и нарязана на кубчета 2,5 см
120 г рикота, отцедена
50 г ситно настърган пармезан, плюс допълнително за сервиране
1 яйце, леко разбито
200 г брашно, плюс допълнително за поръсване
60 г солено масло
1 с.л. зехтин/олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
20 листа градински чай (салвия)

Начин на приготвяне

Сварете тиквата на пара за 20 минути или докато омекне. Намачкайте до гладко пюре. Изравнете повърхността с кухненска хартия и разстелете пюрето, като потупвате леко, за да премахнете възможно най-много влага. В купа или кухненски робот смесете тиквеното пюре, рикотата, настъргания пармезан, яйцето, лъжица сол и малко черен пипер. Разбъркайте добре, за да се комбинират, след това добавете брашното и използвайте дървена лъжица за омесване до меко тесто. Преместете тестото върху набрашнена повърхност и го разделете на 4 равни части. Разточете всяко парче до ширина 1,5 см. Нарежете след това на парчета от 2 см с помощта на набрашнен нож. Кипнете подсолена вода в голяма тенджера. Сложете половината ньоки и варете 1-2 минути, докато изплуват на повърхността. Извадете с решетъчна лъжица и сварете останалите ньоки по същия начин. Загрейте 15 г масло и зехтина/олиото в голям тиган. Добавете половината ньоки и пържете в продължение на 2 минути или докато започне да покафенява. Добавете още 15 г масло и след като се разтопи, добавете листата от градински чай. Запържете за 1-2 минути, докато ньоките станат златисти навсякъде, а градинският чай - хрупкав. Повторете с останалото масло, ньоки и градински чай. Разпределете в чинии за сервиране. Овкусете с малко черен пипер и настърган пармезан.

Вижте още: ФИТНЕС МЕНЮ: ЗДРАВОСЛОВЕН ТИКВЕН ЧИПС

Гурме в тиква

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE